Ylösten sukuseuran tarinoita

Tälle sivulle kerätään Ylösten tarinoita. Osa tarinoista on julkaistu Ylölänmäkeläiset -lehdessä 2000-luvun alussa. Joitakin juttuja on poimittu vanhoista sanomalehdistä, joita löytyy Internetistä.

Martti Kauppisen kertomaa

Vuonna 1999 julkaistiin Ylölänmäkeläiset -lehdessä Martti Kauppisen haastattelu. Tässä on lyhennelmä tuosta haastattelusta. Nimenomaan Martti on "syypää" siihen, että Ylösten sukuseura perustettiin vuonna 1987.
Ylösten sukuseuran perustaminen

Ada Ylönen - Juvan mamma

Vuonna 2003 Ylölänmäkeläiset -lehdessä kerrottiin Juvalta kotoisin olevan Seppo Ylösen mummosta, kuinka hänestä tuli paikallinen kuuluisuus presidentti Urho Kekkosen vierailun myötä.
Kekkosen vierailu

Elviira Ylösen jälkeläisiä Amerikassa

Vuonna 2011 Ylölänmäkeläiset -lehdessä kerrottiin Amerikkaan muuttaneen Elviira Ylösen jälkeläisistä. Sukuseura sai kirjeen Elviiran pojalta Toivo Purolta. Kirje luettiin sukujuhlilla Pieksämäen Pöyhölän pappilassa.
Toivo Puron kirje
Toivo Puro saa yhden dollarin Amerikan hallitukselta

Jussi Ylösen yhtiömiessopimus

Pieksämäen seudun historia -kirjassa on esi-isäni Jussi Ylösen ja Niilo Kaipaisen yhtiömiessopimus vuodelta 1827. Jussi Ylösen perhe on 961 sukukirjassa. Näin kertoo sukunsa historiaa tutkinut Raija Ylönen.
Yhtiömiessopimus Kumpuselta

Juttuja vanhoista sanomalehdistä

Tässä jutussa on poimintoja Ylösiin liittyvistä lehtijutuista, lähinnä Pieksämäen seudun lehdistä
Kaikenlaista on sattunut ja tapahtunut.
Ylösistä vanhoissa sanomalehdissä