Ylösten sukuseuran historia

Sukuseuran perustaminen

Kesällä 1986 Kauppisten sukuseuralla oli kokous Hankasalmella. Siihen osallistui Vanhan-Hallan isäntä Martti Kauppinen, joka on isänsä puolelta Kauppisia ja äitinsä puolelta Ylösiä. Kauppisten juhlissa Martti tutustui eri sukuja tutkineeseen Jarmo Ahlstrandiin, jolla oli yhteys Kotkassa asuvaan varatuomari Olavi Ylöseen. Olavi oli jo omatoimistesti tutkinut Ylösten sukua. Miehet päättivät kokoontua Hankasalmella ja kutsua mukaan muitakin Ylösten suvun jäseniä.

Sitten seuraavana kesänä Ylöset kokoontuivat Joki-Ylöseen sukututkimuksen merkeissä. Jarmo Ahlstrand puhui sukututkimuksen merkityksestä ja Annikki Saari-Kokkonen kertoi Joki-Ylösen talon vaiheista. Tilaisuudessa perustettiin työryhmä, johon kuului Martti Kauppinen, Jarmo Ahlstrand, Martti O. Ylönen, Vilho Ylönen, Olavi Ylönen, Pekka Ylönen ja Annikki Saari-Kokkonen. Ylösten sukuseuran perustava kokous oli 11.10.1987 Martti O. Ylösen talossa Hankasalmella.

Sukuseuran väliaikaisen hallituksen puheenjohtajana toimi Martti O. Ylönen, sihteerinä Annikki Saari-Kokkonen ja rahastonhoitajana Martti Kauppinen. Muut hallituksen jäsenet olivat Vilho Ylönen, Veikko Ylönen, Pentti Ylönen ja Antti Ylönen.

Ylösten 1. hallitus
Perustava kokous valitsi Ylösten sukuseuran väliaikaisen hallituksen vuonna 1987
vasemmalta puheenjohtaja Martti O. Ylönen, Vilho ja Olavi Ylönen, Annikki Saari-Kokkonen, Martti Kauppinen sekä Veikko ja Pentti Ylönen

Lue lisää sukuseuran alkutaipaleesta:
Annikki Saari-Kokkosen kokoama Ylösten sukuseuran historiikki

Sukututkimus

Yksi sukuseuran keskeisimpiä henkilöitä on ollut sukututkija Jarmo Ahlstrand. Alla kuva sukuseuran hallituksen kokouksesta vuodelta 1992. Kuvassa Jarmo esittelee sukututkimuksen tuloksia hallituksen jäsenille.
sukututkimuksen esittelyä
Vasemmalta: Arvo Ylönen, Kalevi Ylönen, Martti Kauppinen, Toivo Ylönen, Kalevi Ylönen ja Timo Ylönen. Edessä tietokoneella Jarmo Ahlstrand.

Jarmo Ahlstrand, sukututkija
Jarmo Ahlstrand esittelee Ylösten sukukirja II, joka julkaistiin Ristiinan sukujuhlissa 2004.

Sukuseuran Ylölänmäkeläiset-lehti
Ylösten Sukuseuralla ilmestyi vuosina 1999-2004 sukulehti, Ylölänmäkeläiset, jonka toimittamisesta vastasi Timo Ylönen. Sukulehden tekstit käänsi englanniksi Raija Ylönen ja näin saatiin lehden englanninkielisellä versiolla välitettyä sukuseuran uutisia ja terveisiä myös ulkomailla asuville sukuseuran jäsenille.
Ylölänmäkeläiset-lehti
Ylölänmäkeläiset -lehti vuodelta 2001